Fii in forma fizica maxima pana la nunta
Frumusete si dieta

Fii in forma fizica maxima pana la nunta

de

Visul oricarei mirese este ca in ziua nuntii sa fie in forma maxima, sa aiba un corp de invidiat, sa radieze de voie buna si de energie. Desigur mare parte din modul in care arati tine de dispozitia sufleteasca. Dar, fiind vorba de ziua cea mai fericita din viata ta, aici nu ar trebui sa fie probleme. Ce e de facut insa cu aspectul fizic? Cum poti sa iti intri in forma in timp cat mai scurt? Si mai ales fara o dieta drastica ce sa te lase vlaguita.

Primul lucru pe care il poti face in acest sens este sa iti dai seama de faptul ca timpul este scurt si trebuie sa faci ceva. O problema pe care o constientizezi este in mare parte rezolvata daca esti o fire ambitioasa si hotarata. Cu cat constientizezi mai repede ca trebuie facut ceva cu atat mai bine.

Orice program de antrenament este cu atat mai eficient cu cat schimbarile sunt mai putin spectaculoase. Deprinderea de a face miscare se formeaza in timp, devenind o nevoie. Chiar daca la inceput poate parea obositor si agasant, in timp vei vedea ca sportul iti va da un sentiment de satisfactie, de implinire, facandu-te mai ambitioasa si mai perseverenta. Cultivand in tine nevoia de miscare in timp ea va deveni un mod de viata.

Daca nu esti o persoana sportiva nu trebuie sa te fortezi cu un program intensiv de sala sau aerobic. Poti face cateva lucruri simple care sa te puna in miscare fara sa ai sentimentul explicit ca faci sport. Renunta spre exemplu la mersul cu masina pe distante mici, nu urca in tramvai sau autobus, prefera sa faci o plimbare mai ales daca este vreme buna. Acest lucru nu doar ca va arde cateva calorii in plus, dar te va si bine dispune.

Este important sa gasesti acel sport care ti se potriveste si de care ai nevoie pentru a-ti modela corpul. Daca prinzi gustul de miscare vei avea nu doar un tonus fizic bun ci si o dispozitie psihica mai buna, iar miscarea, in loc sa te epuizeze iti va da un plus de energie pe care o poti canaliza spre alte nivele ale vietii tale.

Daca sportul este deja o activitate obisnuita pentru tine, dar esti obisnuita sa mergi cu masina la sala sau in punctul din care iti incepi joggingul, fa un efort in plus. Mergi in pas alert, cu rolele sau cu bicicleta. In locul unei genti mari in care sa iti pui echipamentul alege un rucsac usor pe care il poti purta chiar si in aceste conditii. In felul acesta ti-ai facut incalzirea inca inainte sa ajungi la sala.

Nu te menaja. Incearca sa ingreunezi efortul pe care l-ai depus pana acum. Adauga cativa kilometri la distanta parcursa in jogging pana acum, lungeste-ti programul de aerobic, pune greutati in plus la aparatele de la sala. Si nu uita, o viata activa inseamna trei antrenamente pe saptamana. Oricat sa fii de ocupata poti sa iti faci programul in asa fel incat sa iti rezervi trei ore de miscare intensiva pe saptamana.

Pentru a avea eficienta ridicata, miscarile trebuie variate astfel incat sa iti pui in miscare toate grupele de muschi. In acest fel nici nu te vei plictisi din cauza unui program monoton. Acest aspect este din capul locului rezolvat la aerobic, unde antrenorul stie perfect ce are de facut. Daca mergi la sala probeaza toate aparatele si cere sfatul antrenorului pentru cum sa le folosesti cat mai eficient si corect cu putinta. Daca optezi pentru jogging alterneaza ritmul de alergare. Vei obosi mult mai repede dar va fi mult mai eficient antrenamentul tau.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: